Tango brengt een nieuwe app uit: Tango Music pix

Tango is de uitgever van Tango messenger en enkele Game Play store games. Sinds oktober 2014 heeft Tango een nieuwe app uitgebracht: de Tango Music Pix.

–> Download via Apple Store

–>Download via Google Play

De Tango Music Pix geeft je de mogelijkheid om een 30 seconden slideshow met muziek te maken en deze te delen onder vrienden en familie. De app is voorlopig enkel beschikbaar voor Android. De functie was al reeds even te downloaden op Google Play store maar door dat er enkele grote bugs werden geconstateerd, is de app terug offline gehaald. Met deze app kan je 10 foto’s nemen en toevoegen aan de slideshow. De foto’s kan je ook van Facebook of Istagram halen. De muziek (verstrekt door Rumblefish)wordt gratis ter beschikking gesteld. Vervolgens kun je er een leuk muziekje aanhangen en doorsturen naar Facebook, Tango messenger, Twitter en e-mail.  Spijtig genoeg kan je met deze app geen video’s maken en bewerken. Een functionaliteit die andere apps wel hebben.

Review Tango Music Pix

De app is een mooi begin maar zoals gezegd mist het nog ruim aan functionaliteiten. Zo zijn de deelmogelijkheden nog erg beperkt terwijl er voldoende sociale media beschikbaar zijn. Ook kan je niet instellen hoe lang een foto moet getoond worden, noch kan je de duur van de slideshow instellen. Je kan wel zelf kiezen welke foto’s dat je toevoegt maar dan is het weer niet mogelijk om de volgorde van foto’s aan te passen. Je moet ze dan één voor één weer verwijderen en in de juiste volgorde toevoegen. Het assortiment aan muziek waaruit je kan kiezen, is voorlopig nog beperkt. Het voordeel is dat je niet hoeft in te loggen op je Tango account om gebruik te maken van de app. Dat is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook messenger. Hierdoor heb je helemaal niet het gevoel dat je je verplicht bent tot iets. Het moet simpel, leuk en makkelijk te delen zijn.

Getagd met

Landcode: Bellen naar het buitenland?

Wanneer we spreken over landcode dan bedoelen we de landcode voor de telefonie. De landcodes zijn dus niet het zelfde als voor landcodes van voertuigen of landcodes van banken. De landcodes bestaan uit nummer die wijzen naar een specifiek land.  Toch zijn er nog een aantal uitzonderingen en gebruiken niet alle landen telefoon-landcode. Dit is Kazachstan en en je zou het niet geloven, Canada. Normaal zijn de landcodes uniek zodat je dus niet per ongeluk naar een ander land belt. Dat neemt niet weg dat er af en toe geen wijzigingen kunnen optreden.

Ben je op zoek naar en landcode? Er zijn enkele bronnen die je kan raadplegen:

 • https://www.socialsecurity.be/portail/glossaires/glossDIMONA.nsf/180652a50c5afdb5c12568640030dbdc/7188666ac735733fc125686a00533603/$FILE/An98-1Nl3.pdf
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_landnummers_in_de_telefonie

Voor België en Nederland is het niet moeilijk geloof ik. België heeft de landcode 0032 en Nederland de code 0031.

De landcodes zijn opgenomen in een internationale standaard operations of iso: ISO 3166. De organisatie die bevoegd is voor de opvolging van veranderingen en correcties, is de ISO 3166 Maintenance Agency (ISO3166/MA).

De vraag is dan nog hoe te bellen naar het buitenland?

 • Eerst en vooral druk je de twee 00 in van de landcode. Meteen erna de code van het land bv. 32.
 • Vervolgens geef je het netnummer in zonder de 0.
 • Toets de rest van het telefoon nummer in. Je wordt dadelijk doorverbonden?

 Andere populaire landcodes

Landcodes die regelmatig opgezocht worden zijn:

 • Luxemburg +352
 • Verenigde Staten +1
 • Oostenrijk +43
 • Turkije +90
 • Verenigd Koninkrijk +44
 • Duitsland +49
 • Nederland +31
 • Spanje +34
 • Frankrijk +33
 • Italië +39

Heeft u een programma waar u regelmatig de landcodes dient in te geven of te gebruiken? Dan kan u zich wenden tot de online Browsing Platform of OBP. U kan de landcodes downloaden in de volgende formaten en gebruiken in uw software applicaties: .XML, .CSV and .XLS. U kan deze organisatie bereiken via de volgende contactinformatie:

c/o International Organization for Standardization
Case postale 56
CH-1211 Genève 20

Telephone: +41 22 749 01 11
E-mail: customerservice@iso.org
Web: www.iso.org/iso/country_codes

Top