Is de Tango app veilig voor kinderen?

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

TangoMe beschrijft de Tango app als een ‘all in one’ social network app. De applicatie is vergelijkbaar met Viper en Whatsapp maar de Tango app biedt veel meer dan alleen maar gratis bellen en sms’en. Met ondertussen meer dan 200 miljoen geregistreerde gebruikers, kan het zeer goed mogelijk zijn dat uw tiener reeds van Tango gehoord heeft.

Waarom tieners Tango gebruiken

Tieners zijn dol op Tango omdat je er niet alleen mee kan bellen en SMS’en maar ook nog ontelbare videoberichten mee kan sturen. ‘I takes two to Tango’ maar je kan wel met 40 personen tegelijkertijd een videobericht delen. Daarnaast heb je nog een groot aanbod aan spelletjes die je gratis op Tango kan spelen: alleen en met vrienden. Het aanbod aan spelletjes wordt steeds groter en Tango wordt meer en meer bekend onder de jeugd.

Daarnaast is Spotify, geïntegreerd in Tango app waardoor het nog eens mogelijk wordt om je favoriete muziek te delen met een oneindig aantal mensen.

Het is eveneens mogelijk om gesprekken uit te wisselen tussen mobieltjes met verschillende besturingssystemen. Zo kan je chatten met personen die een iPhone hebben, terwijl jij een Android toestel hebt. Heel makkelijk dus en niet onbelangrijk.

Downloaden van Tango messenger gaat zeer snel. Voor in te loggen, kan je ondertussen je Facebook profiel gebruiken of een nieuw profiel aanmaken.

Is Tango veilig voor Tieners

In principe is Tango veilig voor Tieners maar net zoals Facebook en andere social netwerking systemen kent het ook zijn gevaren. Met Tango is het mogelijk om bijvoorbeeld nieuwe vrienden te zoeken. Deze functie noemt ‘vrienden dichtbij zoeken’. Chatten met vreemden is dus geen uitzondering. Er moet toch enige voorzichtigheid geboden worden. U kunt deze functie wel aanpassen en uw profiel veranderen van ‘public’ naar ‘Private’. Zo kunnen vreemden je niet zomaar op Tango messenger vinden.

Daarbij worden videobeelden uitgewisseld die mogelijk door vreemden kunnen gebruikt worden. Geef dus nooit persoonlijke informatie door wanneer je de persoon in kwestie niet kent.

Tango kent veel apps die gratis te downloaden zijn maar vergewis u dat wanneer u bijvoorbeeld een volledig spel wilt downloaden, daar meestal kosten aan verbonden zijn. Meestal zijn er altijd wel features in de games zelf waar goud, punten of items kunnen gekocht worden. De abonnementskosten kunnen dus in bepaalde gevallen snel oplopen. Maar ook dit zijn weer zaken die niet enkel bij de Tango applicatie voorkomen maar bijvoorbeeld ook op Facebookspelletjes.

 

Getagd met ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*